Sutra svi u Senj na sambu!

0

Senj će u naredna dva dana biti u znaku jedne sasvim drukčije kulture. Turistička zajednica Grada Senja i Grad Senj priređuju 29. i 30. srpnja festival sambe pod nazivom „Samba mania Senj“. Očekuju se nastupi najmanje 100 plesačica, plesača i glazbenika.
Sve počinje u petak 29. srpnja od 21 sat na Pavlinskom trgu gdje će nas s vrućim brazilskim ritmovima zagrijati plesne skupine „Samba Quilombo Vienna“, „Maracatu Renascente“, „Maya’s Dance Nation“, „Banda Liberdade“, „Caxinguelle“, „Sambattack“ i brazilske plesačice „Latin Shake“. Sutradan, u subotu 30. srpnja od 11:15 na Pavlinskom trgu zabavljat će nas „Banda Liberdade“, na plaži Škver „Samba Quilombo“ i „Maracatu Renascente“, dok će plažu Prva draga zaposjesti skupine „Caxinguelle“ i „Sambattack“. Od 17 sati organizirat će se beach partyu kod kampa Škver, a veliko finale slijedi u 21 sat na Pavlinskom trgu. Za sve one koji žele uz samba ritmove dočekati jutro mogu se od 1 sat iza ponoći pridružiti samba-fešti na Samba after partyu u Beach baru “Banja” na istoimenoj plaži.
Senj će na ovaj način tijekom narednoga vikenda postati europska prijestolnica sambe. Uz atraktivne plesačice i plesače, neodoljivi ritam i koreografiju samba je odavno osvojila svijet. Osvojila je i Senj prijašnjih godina, a samo lani je ovu dvodnevnu manifestaciju pratilo više od 5000 gledatelja.

H. J.