Sv. Brdo i Podgorke druge, Podgorci treći u Pridragi

0
Plakat konopijada - Pridraga

Sinoć je u Pridragi održano međunarodno natjecanje u povlačenju konopa. Prije povlačenja konopa održano je natjecanje u skoku u dalj, i kamena s ramena. Napomenimo da je drugi u skoku u dalj Marinko Pivač, a u kamenu s ramena Jakov Vujičić, oba iz ekipe Sv. Brdo iz Svetog Roka. Nakon njih započela je posebna poslastica – natjecanje u povlačenju konopa. Natjecalo se devet muškh i četri ženske ekipe. Prve na teren su izašle djevojke, ekipa Podgorki iz Karlobaga je po prvi puta ispustila prvo mjesto. Ovoga puta bolje od njih su bile konopašice iz Bilja. Treće su konopašice Dubrave,a četvrte su bile domaće djevojke koje su se po prvi puta natjecale.

Dečki su svoje natjecanje započeli prilično kasno. Redosljed pobjednika je isti kao i prije tri tjedna u Baškim Oštarijama. U polufinale su ušle ekipe Sv. Brdo, Podgorci Karlobag, Pridraga i Zagora. U polufinalu su Ličani pobjedili Podgorce, a Pridraga Zagoru. U brobi za treće mjesto Podgorci su pobjedili Zagoru i donjeli još jednu medalju u Karlobag. Sasvim zasluženo u finale su ušle dvije najjače ekipe Sv. Brdo i Pridraga. Nažalost ekipa Pridrage ovaj put je bila bolja i zasluženo pobjedila. Ali već za dva tjedna u srcu Like – Svetom Roku održava se tradicionalna III Lička olimpijada i eto prilike da se lički konopaši revanširaju ekipi Pridrage pred svojim navijačima.

Za ekipu Sv. Brda vukli su Pere Vrkljan, Jakov Vujičić, Frane Šarić, Martin Matajić, Mile Krivokuća, Zdravko Rukavina, Dado Radoš, Josip Tomičić, Ivan Tomičić, Mate, Željo, Marijan, Barabica, Đuro i Duje Babić.

Ekipa Podgorci: Nikica Tomljenović, Jurica Čačić, Nikica Gazić, Joso Pejnović, Drago Potočnjak, Željko Vrban, Mate Vrban, Ivica Vrban, Mile Milinović, Branko Jažić, Radan, Antonio i Sebastijan Mašić.

Ekipa Podgorke: Jelena Kovačević, Lucija Tomljenović, Ivka Pezelj, Nikolina Matić, Ana Matić, Lana Cindrić, Ivana Pejnović, Graciela Milinović, Adriana Smojver, Tomislava Jurković, Katarina Potočnjak i Mirijana Blašković.

Istaknimo da je Antonio Mašić prvi u lomljenju ruke, pobjedio je mađara Georgya Sos koji je četri puta bio prvak svijeta, a osam puta prvak Europe.

T.J.