Sve spremno za slučaj poplava

Većini Ličana je laknulo kada su čuli da će ovoga vikenda konačno otopliti. To znači okončanje  zimskih nevolja koje su nas pohodile s visokim snijegom, niskim temperaturama i  snježnim nanosima. Istodobno strahuju oni kojima će topljenje snijega značiti  velike količine vode  pred kućnim pragovima. Od  predsjednika Stožera za obranu od poplava Općine Perušić Mihaela Kurteša doznajemo kako je sve spremno za eventualne nevolje žitelja Kosinjske doline.

-Prema najavama meteorologa stiže nam topli val zraka pa će  doći do naglog otapanja snijega. Naš Stožer je već od ranije uvijek spreman za djelovanja u takvim uvjetima. Ekipirani smo i spremni za djelovanja. Sastajali smo se ovih dana i razradili mnoge scenarije u slučaju poplava. Već ovoga vikenda ćemo obići teren kako bismo sagledali sve potrebe mještana i aktualnu situaciju. Koristim ovu prigodu kako bih podsjetio stanovnike nekoliko mjesta Kosinjske doline da na vrijeme pripreme zalihe hrane, pitke vode, lijekova i kućnih potrepština, u slučaju da poplave potraju, istaknuo je u razgovoru Mihael Kurteš, predsjednik Stožera za obranu od poplava Općine Perušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznavatelji prilika na terenu već sada tvrde kako Markov ponor  kod Rudinke ne može propustiti svu vodu koju rijeka Lika dobije naglim otapanjem velike količine snijega. To znači drastično podizanje vodostaja i  poplave cijeloga kosinjskog kraja.

M.S.