Sve više krađa šume

0

Došli su topliji dani, a s tim i sve više krađa stabala. Tako su Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom s područja Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Majstora se sumnjiči da je od veljače do 12. travnja ove godine u šumskom predjelu Ponora, grad Otočac, posjekao i ukrao 33 stabla bukve, tri stabla javora i jedno stablo graba u vlasništvu Hrvatskih šuma sa sjedištem u Otočcu. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Stabla je nezakonito sjekao i nepoznati stručnjak iz okolice Korenice kada je u razdoblju od 15. travnja do 1. svibnja 2016. godine u šumskom predjelu Tuka Bjelopoljskog, općina Plitvička Jezera. Posjekao je i odvezao 13 stabala bukve u vlasništvu Hrvatskih šuma sa sjedištem u Korenici.

U razdoblju od 1. do 5. svibnja 2016. godine u Ličkom Ribniku, grad Gospić, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću u vlasništvu 70-godišnjaka iz Vodica, iz koje je pokrao raznu tehniku.

P.U./L. O.