Svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore

0

Hrvatska obrtnička komora održala je Svečanu akademiju povodom Dana Hrvatske obrtničke komore. Bila je to prilika da se javnost upozna s problemima obrtništva, čuju se mišljenja uglednih gostiju, ali i ono najvažnije, da se dodijele nagrade zaslužnim i uzornim obrtnicima. Svečana akademija održana je pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, uz prisutnost brojnih visokih uzvanika, predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednika saborskog Odbora za gospodarstvo Žarka Tušeka, potpredsjednika Hrvatskog sabora Davorka Vidovića te potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković između ostaloga je naglasio da iznimno cijeni rad hrvatskih obrtnika kojih je danas više od 106 tisuća, te da su obrtnici temelj hrvatskog napretka i važna sastavnica hrvatskog gospodarstva. U razdoblju od sedam godina mandata Vlade Andreja Plenkovića broj aktivnih obrta porastao je za 43 posto, što je pokazatelj da ova Vlada kontinuirano potiče i ulaže u obrtništvo.

Jedna od najvažnijih nagrada Hrvatske obrtničke komore Plaketa „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem ove godine na Svečanoj Akademiji HOK-a uručena je gospićkom obrtniku dr. sc. Josi Vrkljanu, vlasniku ugostiteljskog obrta „Barbara“, caffe bara „Fortuna“ za neprekidni dvadesetdvogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija u Republici Hrvatskoj.

To je šesti put da obrtnici s područja Ličko-senjske županije dobivaju ovo vrijedno priznanje. Plaketu „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem iz Obrtničke komore Ličko-senjske županije do sada su dobili Marko Sokolić i Ana Šerić-Konjikovac iz Gospića, Pavao Štimac iz Perušića, Mladen Cvitković iz Otočca i Željko Orešković iz Korenice.

L.O.