Svečana misa posvete ulja u gospićkoj katedrali

0

U katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću danas je održana misa posvete ulja koju je predvodio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Uz njega, na ovoj svečanosti sudjelovali su dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije mons. dr. Richard Pavlić, svećenici biskupije, đakon vlč. Karlo Špoljarić te brojni bogoslovi.

Misa je započela u 10:30 sati, a sve prisutne na početku je pozdravio mons. Richard Pavlić, ističući važnost zajedništva i posvećenja u službi vjere. U svojoj homiliji, biskup Rogić naglasio je značenje mise posvete ulja krizme i bolesničkog pomazanja kao simbola jedinstva svećenstva i posvećenog života. “Danas obnavljamo naša obećanja, svoj DA Bogu i njegovoj službi, suobličavajući se Kristu u ljubavi i vjernosti,” rekao je mons. Rogić.

Oglas

Nakon homilije uslijedilo je obnavljanje svećeničkih obećanja, a u prinosu darova, osim tradicionalnih darova za euharistiju, svećenici i predstavnici župa prinijeli su i darove prikupljene tijekom akcije “Misereor” namijenjene potrebama lokalne Crkve. Poseban trenutak mise bio je kada je biskup Rogić posvetio ulje krizme i blagoslovio ulje za bolesničko pomazanje, potvrđujući tako duhovnu snagu sakramenata koji služe za jačanje vjere i zajedništva.

Misi je, uz brojne vjernike, prisustvovao i katedralni zbor pod vodstvom Nikole Perišića, čija je glazbena pratnja dodatno uzveličala ovu svečanost.

Ova misa posvete ulja ne samo da je bila prilika za duhovno obnavljanje svećenika Gospićko-senjske biskupije, već i snažan podsjetnik na zajedništvo i predanost vjerskoj službi među vjernicima.

L.O.