Svečana promocija filma – GACKA U MOM SRCU

2

Jučer je u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac  održana  svečana promocija filma GACKA U MOM SRCU autora Roberta Labrovića.

Film je snimljen nakon  13 mjeseci rada  na rijeci Gackoj u kojem je prezentirano mušičarenje i ribolov  na rijeci Gackoj i sveukupno traje 36 minuta.  Prvenstveno je  namijenjen ribičima, iako svojim dosad neviđenim prizorima može zainteresirati i širu publiku odnosno zaljubljenike u ribičiju i rijeku Gacku. Turističkih i edukacijskih elemenata je vrlo malo, ali prevladava umjetnička nota koja kroz sliku i ambijentalnu glazbu priča o ribolovu na rijeci Gackoj kroz sva četiri godišnja doba. Vrlo je dinamičan zbog brze, ali skladne izmjene prizora i sniman je na atraktivnim mjestima za ribolov, kao što je Šatrić, spoj Kostelke i Gacke, Kastelišće, spoj sinačke pučine i slično. Ta oda ribolovu na Gacki, zasigurno će se svidjeti svakom ribiču tko ju odluči pogledati.  Promociji su nazočili ugledni gosti, a  nazočnima se obratio Gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković koji je u znak zahvalnosti i uloženog truda autoru filma Robertu Labroviću uručio prigodni poklon.

Oglas

Ideja o izradi filma potekla je iz želje jednog lokalnog ribiča čiji je životni san bio da se snimi film o ribolovu na rijeci Gacki. San mu se ostvario, a postao je i glavni glumac filma. Riječ je vrsnom domaćem ribiču, sudioniku mnogih europskih ribolovnih sajmova, čovjeku koji je velik dio svog života i ljubavi poklonio toj bistroj krškoj ljepotici – Tomi Ladišiću ? Belku. Sukladno njegovim željama i s Gackom u srcu, film je dobio i simbolično ime ‘Gacka u mom srcu’.

Na izradi filma radila je cijela ekipa ljudi. Prizore rijeke Gacke, uz neopisive podvodne prizore rijeke Gacke vjerno i strpljivo  snimio je Robert Labrović ? Loki, zadužen za produkciju filma, glazbu je uredio Zdenko Hršak ? Zdena, tekst napisala Manja Kostelac ? Gomerčić, a čitao Miljenko Kokot. Glavni pokrovitelj je Grad Otočac.

Nakon održane promocije ništa drugo ne preostaje nego pogledati i uživati u trenutcima filma kojeg zaista vrijedi pogledati.

H.J/Grad Otočac