Svečano obilježena 33. obljetnica osnutka GO HDZ-a grada Senja

0

U prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta M. C. Nehajeva u Senju sinoć je svečano obilježena 33. obljetnica od osnutka senjskog ogranka Hrvatske demokratske zajednice.
04. ožujka 1990. godine ostati će trajno upisan u povijesti senjskog HDZ-a. Na taj dan prije 33 godine 19 senjana osnovalo je inicijativni odbor za osnivanje stranke.
Obljetnici su nazočili Ernest Petry Ličko- senjski župan i predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ osobni izaslanik predsjednika HDZ-a i predsjednika vlade Andreja Plenkovića, Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja osobni izaslanik zamjenika predsjednika HDZ-a i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Jasna Orešković Brkljačić predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ LSŽ, predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a Ličko-senjske županije te brojni drugi uzvanici, članovi i simpatizeri stranke.

Na početku svečanosti okupljene je pozdravio domaćin, predsjednik GO HDZ-a Senj i predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović. Zahvalio se utemeljiteljima koji su imali viziju, hrabrost i srce odazvati se pozivu i slijediti dr. Franju Tuđmana, s kojim su stvorili HDZ i u konačnici neovisnu i slobodnu Hrvatsku. U svom govoru osvrnuo se na uspjehe HDZ-a u Senju od osnutka do danas, kao i na dobru suradnju s Vladom RH i sadašnjim županom i predsjednikom ŽO HDZ-a Ličko- senjske županije Ernestom Petryem. Rekao je kako je do sada ispunjena većina predizbornih obećanja, a kroz naredni period pokušati će se riješiti neki od gorućih problema za grad Senj, kao što su izgradnja staračkog doma i uređenje Ožegovićianuma.„

Vjerujem da ćemo uz pomoć župana i vlade RH u dogledno vrijeme riješiti i navedene probleme i razvijati Senj. Kroz protekle dvije godine pripremili smo projekte koje ćemo u narednom periodu kandidirati, a nadam se i realizirati. Senj je uvijek bio utvrda HDZ-a i vjerujem da će uz podršku Vlade RH to i ostati.“ rekao je okupljenima predsjednik Tomljanović.

Darko Nekić prenio je pozdrave zamjenika predsjednika HDZ-a i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Rekao je kako mu je drago vidjeti pun Dom kulture i puno novih, mladih lica koji su budućnost senjskog Hdz-a. „Sljedeća godina je izborna. Čekaju nas europski, parlamentarni i predsjednički izbori. Nema nikakve sumnje da ćemo ponovno ostvariti izvrsne rezultate u Ličko-senjskoj županiji.“ naglasio je državni tajnik Nekić.

Uz pozdrav “dragi moji tuđmanovci” župan ličko-senjski Ernest Petry u uvodu se s ponosom sjetio osnivanja HDZ-a 1990. godine. „Svugdje se u Ličko-senjskoj županiji osjećam kao kod kuće. Tako i Senju. Vjerojatno sam u Senju prisutan kao niti jedan ličko-senjski župan dosad“ rekao je župan Petry nabrajajući ulaganja u Senj i 192 projekta širom Županije.
Moramo zadržati naše ljude u svom domu, rekao je Petry dodajući da nema niti jedne druge opcije osim HDZ-a koja može voditi Hrvatsku.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Joso Butorac i Domagoj Biondić.
Danas su predsjednik GO HDZ-a Senj Željko Tomljanović i članovi predsjedništva zajedno s utemeljiteljima na senjskom groblju Sv. Vid obišli grobove pokojnih utemeljitelja i zapalili svijeće u znak zahvalnosti i sjećanja.

L.O.