Svečano otvorenje 18. Novaljskog trijatara s predstavom “Otočka terca”

Ovogodišnje ljeto u Novalji bit će posebno obogaćeno kulturom, jer na rasporedu je 18. izdanje popularnog Novaljskog trijatara. Festival će svečano otvoriti vrata publici u nedjelju, 9. srpnja, na ljetnoj pozornici u Novalji, s izvedbom predstave “Otočka terca”.

Kroz protekle godine, Novaljski trijatar postao je prepoznatljiv događaj koji privlači velik broj kazališnih družina i glumaca koji nastupaju na pozornicama u Novalji i Lunu.

Nastavak ispod oglasa

Umjetnički ravnatelj festivala, Goran Grgić, na konferenciji za novinare istaknuo je kako festival ima važnu ulogu u ljetnoj ponudi kulturnih događanja na otoku Pagu. “Svake ljetne nedjelje dolaskom gledatelja na izabrane predstave dobivamo dokaz da je festival postao nezaobilazan dio ljetne ponude kulturnih događanja na otoku Pagu”, rekao je Grgić.

Otvorenje festivala obilježit će predstava “Otočka terca” u režiji Ivana Vanje Alača, s glumcima Brankom Petrić Fehmiu, Oliverom Baljak i Anom Vilenicom u glavnim ulogama.

Tijekom festivala, koji će trajati sve do 27. kolovoza, posjetitelji će imati priliku uživati u raznovrsnom repertoaru. Među izvedbama koje slijede je i predstava “Budala za večeru” Virovitičkog kazališta, moderna francuska komedija u režiji Draška Zidara. Također, ne treba propustiti i predstavu “Direkt u glavu” s Borkom Perićem i Filipom Detelićem, te “Hotel Nostalgija”.

Kroz kolovoz, publiku očekuju i predstave “Stambeno pitanje”, “Slučajni susret u sex shopu”, “Beba” te monodrama “Pračovjek”.

“Siguran sam da će i u ovom 18. izdanju Novaljskog trijatara biti izvrsnih glumačkih izvedbi i da ćemo i ove godine stvoriti kazališnu oazu u Novalji”, izjavio je Grgić pozivajući publiku da se pridruži ovom kulturnom događaju.

Za više informacija o festivalu i rasporedu predstava, posjetitelji se mogu obratiti organizatorima ili posjetiti službenu web stranicu Novaljskog trijatara.

L.O.