Sveti Rok: Završena III. Olimpijada starih sportova

3

Sveti Rok – Pred više od 2500 ljudi danas je održana 3. Olimpijada starih sportova.  Ovogodišnju Olimpijadu svečano je otvorio Danijel Jurjević, načelnik Općine Lovinac. Pod medijskim pokroviteljstvom Lika Online portala,  brojnih supokrovitelja i sponzora, na ovogodišnjoj olimpijadi nastuplo je 10 muških i 3 ženske ekipe. Prva disciplina u kojoj su natjecatelji odmjerili snage bila je skok u dalj s mjesta (Marinko Pivač), nakon nje bacanje kamena s ramena, potezanje klička(Tomislav Lopac) i borba na gredi(Duje Babić).

U disciplini povlačenja konopa prve na teren su izašle ženske ekipe, koje su se po prvi puta natjecale na Olimpijadi starih sportova u Svetom Roku. U vrlo tijesnoj borbi ekipa Podgorki iz Karlobaga poražena je od ekipe “Velebit” iz Smiljana 2:1. Ženska ekipa Bilja u “finalu” je pobjedila ekipu “Velebita”, i tako s dvije pobjede osigurala prvo mjesto.

U muškoj kategoriji snage je odmjerilo 10 ekipa. Unatoć ohrabrujućim najavama domaćina, čast ličko-senjske županije u finalu je spašavala ekipa Podgoraca iz Karlobaga koja je osvojila 2. mjesto u srazu s ekipom Pridrage, dok je 3. mjesto osvojila ekipa Bilja. Ekipa Sv. Brdo iz Svetog Roka zauzela je četvrto mjesto.

Olimpijada starih sportova završena je u večernjim satima dodjelom odličja najuspješnijim natjecateljima, te večerom za sve natjecatelje.

hj