Svi računi (ipak) dolaze na naplatu

1
Željko Popović

Pod  bombastičnim naslovom „Priča o gospićkom kralju spletki: Zaradio milijune i doveo radio Gospić u stečaj“ portal  Slobodna Lika objavila je danas još jednu šupljikavu senzaciju u vidu svojih već poznatih potjernica. Ta  famozna tema dana  ilustrirana je fotografijom kolege novinara Marina Smolčića. Čemu sve ovo, pitamo kolegu Smolčića.

-Nije prvi puta da Popović objavljuje ovakve i slične potjernice. Isto tako nije niti prvi, a vjerojatno niti zadnji put da sam ga zbog toga tužio. Morat će na sudu dokumentirati po čemu sam ja kralj spletki. Moja ga je odvjetnica već više puta pismeno upozoravala da na svojem portalu ne objavljuje tuđe tekstove za koje on  tvrdi da sam ja autor. S tim tekstovima nisam  imao nikakve veze i Popović je to znao, ali… Njega istina niti ne zanima, jer da ga zanima pitao bi me to osobno ili  tražio putem suda da se  dokaže što je u tim tzv. spornim tekstovima neistina i tko je autor. Popović će na sudu morati dokazati dio zadnjeg naslova  po kojemu sam ja zaradio milijune. S obzirom na plaće na radio Gospiću, ja milijuine  nisam nikako mogao zaraditi. Dakle-odakle meni milijun?Ako on to zna, zašto ne ode na Policiju ili u DORH? Isto tako morat će dokazati kako sam ja skrivio stečaj radio Gospić. On sam, ili oni koji su mu davali potpuno krive podatke, morat će to dokazivati  na sudu.

-S čime ćete vi dokazati netočnost ovih navoda?

-Popović ne zna da je 2014. godine Državna revizija obavila pregled poslovanja radio Gospića za protekle 4 godine. Nalaz revizije nije tražio nikakvo sankcioniranje mene kao direktora jer nije nedostajala niti jedna lipa, niti sam potpisao ikakav štetan ugovor ili postupa suprotno Zakonu. Nalaz Državne revizije tada je donio samo dvije preporuke vezane za naredno razdoblje. To ću pokazati i na sudu. U prosincu 2014. dao sam ostavku na mjesto direktora. Dakle, prije 14 mjeseci. Da sam kršio Zakon, zar bih ostao na radio Gospiću?

-Ovih dana se dosta sluša o teškoćama na radio postajama. O čemu je riječ?

-Ono što Popović ne zna, a evo sada će doznati, jest da su problemi na radio postajama diljem Hrvatske počeli su prije 4 godine kada je ministar Slavko Linić uveo novi sustav vezan uz trgovačka društva u vlasništvu lokalne samouprave. Do tada su jedinice lokalne samouprave  imali pravo dotirati medije čiji su osnivači. Tako je bilo i s radio Gospićem. Ministar Linić uveo je te dotacije u sustav PDV-a, pa smo od tada morali  ispostavljati račune Gradu Gospiću i Županiji, na što se plaća 25 % poreza. Tako smo u gruboj računici  za vrijeme sada već bivše Vlade izgubili oko milijun kuna. To je za radio Gospić prevelik novac. Da ne govorimo o poskupljenju svih drugih davanja  agencijama, HUZIP/ZAMP-u, povjerenstvima, Odašiljačima i vezama…

-Unatoč svemu Popović najviše napada vas. Zašto?

-On je pogriješio jer misli da se ja njega moram bojati, da imam nekakvih nečasnih radnji u svojoj prošlosti. Pa čak je lupetao da bih ja morao u Haag jer znam puno toga o Medačkom džepu. Međutim, Popović je pogriješio jer ga se ja ne bojim. Nisam od onih koje on ima u šaci zbog bilo čega. Takvi ga se trebaju plašiti, ali ja ne. Jedna od zabluda Popovića je i u tom što je na svojem smiješnom portalu pisao uvrede o meni i mojoj obitelji-i mislio kako se ništa neće dogoditi. Pogrešno, jer svi računi dolaze na  naplatu pa će i te parnice jer moja odvjetnica redovno Općinskom  sudu dostavlja požurnice, pa tako neće biti zastara za njegove uvrede i  izmišljotine koje je objavljivao prije 3-4 godine do danas, rekao nam je Marin Smolčić.

Od jednog od svjedoka u postupku protiv portala Slobodna Lika  doznajemo da je  Popović danas imao završnu parnicu u kojoj bi mogao ostati bez više desetaka tisuća kuna. Prema sadašnjoj praksi, ne čudi nas što je eto baš danas objavio još jednu od svojih čuvenih potjernica. I opet zaradio tužbu.

H.Jurković