Svijest o ovisnosti: Nove edukativne inicijative u školama Ličko-senjske županije

0

Policijska uprava ličko-senjska započela je provoditi edukativna predavanja u okviru Nacionalnog projekta “Zdrav za 5” na području Ličko-senjske županije. Cilj je senzibilizirati mlade o problemima konzumacije alkohola i droga, s naglaskom na osnovne i srednje škole.

Projekt, pokrenut 2012. godine, rezultat je suradnje između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Edukativna predavanja održavaju se s ciljem podizanja svijesti o štetnosti ovisnosti i promoviranja zdravih načina života.

Mjesec borbe protiv ovisnosti započeo je predavanjima za učenike 8. razreda osnovnih škola u Korenici i Gospiću, kao i za prvašiće srednjih škola u istim mjestima. Program uključuje upoznavanje učenika s alternativama provođenja slobodnog vremena bez alkohola i droga, te osnaživanje da se odupru vršnjačkom pritisku.

Projekt ima za cilj smanjiti konzumaciju sredstava ovisnosti među mladima, rano otkriti konzumente i ovisnike, suzbiti preprodaju droga, povećati osjećaj sigurnosti među učenicima i smanjiti dostupnost ovisnosti u školskom okruženju.

L.O.