Svijetski prvak u bacanju muhe na Gackoj

Denise Maxwell iz Kanade i Paul Arden iz Nizozemske, međunarodni instruktori mušičarenja i svjetski prvaci u preciznosti i udaljenosti bacanja muhe u trodnevnom su posjetu Lici.

Dvojac ovih dana upravo provodi predavačko-instruktorsku turneju od Tasmanije na Novom Zelandu, preko Škotske, Švedske i Mađarske, a kad su se već našli tu u susjedstvu, trebalo je iskoristiti priliku i doći vidjeti – Gacku.

Nastavak ispod oglasa

– Bilo je vrlo zabavno, ulovio sam dosta ribe jer sam odmah ušao u sustav, jedino što je prva dva dana puhalo i padala je kiša, pa je ružno vrijeme donekle pokvarilo ugođaj. No, bilo je izvrsno.

– Trebate shvatiti da ste svi odgovorni, a ne samo jedna ili tri osobe, svatko treba snositi svoj dio odgovornosti, i ribočuvari, i iznajmljivači, i svi zajedno stajati iza (ne)napravljenog. Posebno je važno da u Gacki bude domaća pastrva, nipošto ubačena iz ribnjaka. To više nikada nemojte dopustiti, bili su vrlo oštri u kritici ranijih nesmotrenih poribljavanja kada se događalo da nekvalitetna riba, s oštećenim perajama, iz pretrpanih ribnjaka dođe u Gacku – rekao je Arden za Novi List.