Svjetski dan nepušenja: Edukativno predavanje i druženje na otvorenom u Gospiću

0

GOSPIĆ – U okviru obilježavanja svjetskog dana nepušenja, koji se svake godine obilježava 31. svibnja, Zavod za javno zdravstvo županije Ličko-senjske organizira niz aktivnosti. U sklopu projekta prevencije ovisnosti pod nazivom “Snažni, zdravi, sigurni i povezani!”, financiranog od strane Ministarstva zdravstva, održat će se edukativno predavanje “Mala škola nepušenja – Nove perspektive na putu prestanka”.

Predavanje će se održati u prostorijama Samostalne narodne knjižnice Gospić, na adresi Budačka 12, 31. svibnja 2023. godine, sa početkom u 19:00 sati. Na predavanju će biti riječi o tehnika i metodama prestanka pušenja, psihološkim aspektima ovisnosti o cigaretama, ali i o nekim manje poznatim perspektivama o tome zašto ljudi počinju pušiti. Također će biti predstavljena metoda kojom pojedinci mogu podržati sebe u svojoj odluci o nepušenju.

Oglas

Voditeljica predavanja je poznata psihologinja i psihoterapeutkinja Andrijana Dominis koja će pružiti novu perspektivu na proces odvikavanja od cigareta.

Isti dan pozivaju se svi građani na Trg Stjepana Radića da se pridruže na štandu u vremenu od 10 do 12 sati. Na štandu će se dijeliti promotivni materijali o tome kako prestati sa pušenjem, voda i voće. Ova interaktivna inicijativa pruža priliku građanima da se podruže sa sudionicima projekta, podijele svoja iskustva, dobiju savjet, informacije, postave pitanja i provedu vrijeme u druženju bez cigareta.

Obilježavanje svjetskog dana nepušenja pruža priliku da se naglasi važnost borbe protiv ovisnosti o duhanu, a ovaj događaj nudi građanima Ličko-senjske županije priliku da se informiraju, educiraju i podrže jedni druge u ovom važnom zdravstvenom cilju.

L.O.