Teška prometna nesreća na autocesti A-1 kod Lovinca: jedna osoba teško ozlijeđena

0

Jučer u 18,35 sati na autocesti A-1, na području Općine Lovinac, u smjeru prema Splitu, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom s pulske registracijske oznake, zbog nepropisne brzine udario u stražnji dio osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake, kojim je upravljao 59-godišnji vozač. Nakon sudara, oba vozila udarila su u metalnu odbojnu ogradu s obje strane i zaustavila se u pretjecajnoj traci.

U nesreći je 59-godišnji vozač zadobio teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Zadar. Putnica u vozilu, 57-godišnjakinja, kao i 45-godišnji vozač koji je prouzročio nesreću, lakše su ozlijeđeni i zadržani su na liječenju u Općoj bolnici Gospić.

Nakon očevida, protiv 45-godišnjeg vozača koji je prouzročio nesreću, nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava.

Ova nesreća poslužila je kao još jedno opomena svim vozačima o važnosti pridržavanja brzinskih ograničenja i opreza na cestama.

L.O.