Teške prometne nesreće obilježile vikend na području županije

0

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske zabilježeno je 11 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba prošla s lakšim ozljedama. Najviše nesreća, sedam s materijalnom štetom, dogodilo se u Gospiću, Novalji i Otočcu.

Među najtežim nesrećama ističe se ona koja se dogodila u subotu, 6. srpnja 2024. godine, oko 9:30 na državnoj cesti broj 23, kod mjesta Majorija u Senju. Nesreća se dogodila kada je 51-godišnjak iz Rijeke, vozeći motocikl riječkih registracija, izgubio kontrolu zbog neprilagođene brzine, prešao preko pune linije i sudario se s osobnim automobilom iz Karlovca, te još jednim vozilom sa slovenskim tablicama. Vozač motocikla i njegova 53-godišnja putnica teško su ozlijeđeni i trenutno se nalaze na liječenju u KBC Rijeka.

Drugom teškom nesrećom obilježen je isti dan oko 13:50 na državnoj cesti broj 8, kod mjesta Ivanča. 55-godišnji njemački državljanin, upravljajući teretnim vozilom, neoprezno je započeo pretjecanje i izazvao sudar s motociklistom iz Jastrebarskog koji je bio pod utjecajem alkohola. Vozač motocikla zadobio je teške ozljede i smješten je na liječenje u KBC Rijeka.

U nedjelju, 7. srpnja, oko 10 sati na autocesti A-1, kod Gospića, došlo je do još jedne teške nesreće. 54-godišnja slovenska državljanka, vozeći osobni automobil sa priključnim vozilom, izgubila je kontrolu nad vozilom koje se prevrnulo izvan kolnika. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana je u Općoj bolnici Gospić.

Policijska uprava ličko-senjska nastavlja s istragom svih navedenih nesreća i poziva svjedoke da se jave s korisnim informacijama.

L.O.