Teslin dvojnik i strpljiva golubica

Kako smo već javljali Učenička zadruga „Vodarica Marta“ iz Gospića odnijela je prvo mjesto na jučerašnjoj 6. Smotri učeničkih zadruga Ličko-senjske županije održanoj u Kosinju. Učenici i mentori iz OŠ „dr. Jure Turić“-Gospić predstavili su se sa štandom koji je oslikavao lik i djelo velikog Nikole Tesle.

Sve je bilo podređeno ovom svjetskom geniju rođenom u Smiljanu nadomak Gospića. Najzastupljenije su bile Tesline  slike i crteži, dječji radovi „bez ušminkavanja“. Posebnu pozornost nazočnih privlačio je dječak koji je strpljivo sjedio na štandu i pozirao. S naslikanim brkovima, razdjeljkom na čelu i u pomalo demode odjeći doista je bio Teslina minijatura. Uz njega je u kavezu bila živa bijela golubica, identična onoj što ju je Tesla godinama hranio na prozoru svoje hotelske sobe u New Yorku.

Nastavak ispod oglasa

Dječak se zove Roko Orešković i učenik je 2.C razreda OŠ „Dr Jure Turić“. Ime golubice nismo uspjeli doznati. Nevažno jer je ovaj tandem bio svakako najfotografiraniji na cijeloj smotri. Odlična ideja i još bolja realizacija!!!

L.O.