Težak poraz Karla Starčevića: Gradsko vijeće velikom većinom mu odbilo ‘namješten’ natječaj

Od kada Grad Gospić dobrim dijelom funkcionira kao privatna firma za mnoge događaje doznaju samo podobni mediji. Danas je i to izostalo, svakako s razlogom. Niti uz najbolju volju na službenom gradskom webu nismo uspjeli pronaći Dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Gospića. Komunizam je na sreću izumro, ali ne i neki njegovi običaji. Događa se…

Odmah na početku doznali smo razloge ove tajnovitosti: trebalo je „na mala vrata“ izglasati novu ravnateljicu Dječjeg vrtića „Pahuljica“, odnosno potvrditi odluku Upravnog vijeća. O ovome cirkusu zapošljavanja po „susjedskoj liniji“ pisao nam je jedan čitatelj prije desetak dana. 

Nastavak ispod oglasa

HDZ Starčeviću odbio ‘namješten’ natječaj

Na sjednici Gradskog vijeća pojavilo se samo troje vijećnika HSP-a, dok je vladajući HDZ bio u punoj postavi.

-Nas zanima poštivanje zakona. Zato pitam gradonačelnika na koji je način proveden ovaj natječaj i jesu li se Upravnom vijeću vrtića pismom obratili zaposlenici i tko ga je potpisao? Jesi li obavljena dva ili jedan natječaj? Također je čudno da je na tome sastanku Upravnog vijeća prilikom glasovanja za ravnateljicu vrtića glasovalo 4:1, taj jedan bio je predstavnik radnika. Također me zanima zašto su kandidati dobili pozive za intervjue „pet do dvanaest“ i nisu se mogli pripremiti. Ostaju nejasni parametri u kojima se ističe socijalna komponenta kandidata, suradnja i odnos prema zaposlenicima, na koji je način to ocijenjeno i po kojim kriterijima? Upitno je jeli do sadašnji tijek ovoga izbora bio legitiman. Bila su dva natječaja, a primljena osoba bila je kandidat samo u drugom slučaju. Zašto, upitao je Petar Krmpotić.

HDZ je glasao protiv ove odluke i time se usprotivio samovolji gradonačelnika Starčevića. Veliki je to poraz Starčeviću koji je do sad smijenio brojne direktore i postavio svoje ljude. Sasvim je jasno da su u Gradskom vijeću Grada Gospića zapuhali neki novi vjetrovi, te da gradonačelnik može zaboraviti na uhljebljivanje svojih ljudi gdje stigne bez konzultacija sa vladajućom većinom.

L.O.