Težak poraz Karla Starčevića: Gradsko vijeće velikom većinom mu odbilo ‘namješten’ natječaj

0

Od kada Grad Gospić dobrim dijelom funkcionira kao privatna firma za mnoge događaje doznaju samo podobni mediji. Danas je i to izostalo, svakako s razlogom. Niti uz najbolju volju na službenom gradskom webu nismo uspjeli pronaći Dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Gospića. Komunizam je na sreću izumro, ali ne i neki njegovi običaji. Događa se…

Odmah na početku doznali smo razloge ove tajnovitosti: trebalo je „na mala vrata“ izglasati novu ravnateljicu Dječjeg vrtića „Pahuljica“, odnosno potvrditi odluku Upravnog vijeća. O ovome cirkusu zapošljavanja po „susjedskoj liniji“ pisao nam je jedan čitatelj prije desetak dana. 

HDZ Starčeviću odbio ‘namješten’ natječaj

Na sjednici Gradskog vijeća pojavilo se samo troje vijećnika HSP-a, dok je vladajući HDZ bio u punoj postavi.

-Nas zanima poštivanje zakona. Zato pitam gradonačelnika na koji je način proveden ovaj natječaj i jesu li se Upravnom vijeću vrtića pismom obratili zaposlenici i tko ga je potpisao? Jesi li obavljena dva ili jedan natječaj? Također je čudno da je na tome sastanku Upravnog vijeća prilikom glasovanja za ravnateljicu vrtića glasovalo 4:1, taj jedan bio je predstavnik radnika. Također me zanima zašto su kandidati dobili pozive za intervjue „pet do dvanaest“ i nisu se mogli pripremiti. Ostaju nejasni parametri u kojima se ističe socijalna komponenta kandidata, suradnja i odnos prema zaposlenicima, na koji je način to ocijenjeno i po kojim kriterijima? Upitno je jeli do sadašnji tijek ovoga izbora bio legitiman. Bila su dva natječaja, a primljena osoba bila je kandidat samo u drugom slučaju. Zašto, upitao je Petar Krmpotić.

HDZ je glasao protiv ove odluke i time se usprotivio samovolji gradonačelnika Starčevića. Veliki je to poraz Starčeviću koji je do sad smijenio brojne direktore i postavio svoje ljude. Sasvim je jasno da su u Gradskom vijeću Grada Gospića zapuhali neki novi vjetrovi, te da gradonačelnik može zaboraviti na uhljebljivanje svojih ljudi gdje stigne bez konzultacija sa vladajućom većinom.

L.O.