The Times očaran zimskom Hrvatskom: Plitvička jezera kao snježni raj

0

Prestižni britanski dnevnik The Times posvetio je svoju naslovnicu Hrvatskoj, ističući ljepotu zemlje izvan klasične ljetne sezone, s posebnim naglaskom na zimski ugođaj. U članku objavljenom 5. prosinca, autor, koji je već nekoliko puta posjetio Hrvatsku, dijeli svoje oduševljenje zemljom koja, kako kaže, očarava ne samo ljeti, već i tijekom zimske idile.

Posebno se osvrće na Nacionalni park Plitvička jezera, opisujući ih kao izvanredan prizor s njihovih 16 jezera i brojnim slapovima koji se tijekom zime pretvaraju u spektakularne smrznute kaskade iznad snježnih staza. Također ističe jedinstvenu tišinu koja vlada parkom zbog nedostatka gužvi, što pridonosi nevjerojatnoj atmosferi.

Članak ne zaboravlja spomenuti i ostale zimske atrakcije Hrvatske, kao što su karneval u Rijeci, barokni gradovi i srednjovjekovni dvorci s očaravajućim božićnim sajmovima. Naglasak je na tome kako zima u Hrvatskoj donosi svoju čaroliju, pretvarajući centralne i sjeverne dijelove zemlje u bajkovite pejzaže, s božićnim sajmovima koji nude vruće slatko vino i stvaraju posebnu atmosferu.

Autor članka potiče čitatelje da istraže Hrvatsku izvan užurbanosti ljetne sezone, naglašavajući bogatstvo i raznolikost zemlje u zimskom periodu. The Times ovim člankom ne samo da slavi ljepotu Hrvatske tijekom zime, već i poziva svoje čitatelje da razmisle o Hrvatskoj kao atraktivnoj destinaciji tijekom cijele godine.

L.O.