Tko će sjesti u fotelju načelnika Policijske uprave ličko-senjske?

GOSPIĆ – Nikad veće zanimanje za čelne pozicije u policiji. Na interni oglas za popunjavanje slobodnih radnih mjesta rukovodećih policijskih službenika u MUP-u, odnosno Ravnateljstvu policije i policijskim upravama, javilo se ukupno 123 kandidata. Posebno zanimanje je za čelna mjesta 20 policijskih uprava, a za načelnika PU ličko-senjske natjecat će se tri kandidata.

Kako neslužbeno doznaje portal Lika Online kandidati za čelnu poziciju PU ličko-senjske su trenutni načelnik Željko Jurković, Mladen Kranjčević iz Otočca, i Ante Podnar iz Gospića.

Nastavak ispod oglasa

Iz MUP-a su najavili kako će sve informacije biti poznate po završetku postupka za izbor načelnika svih 20 županijskih policijskih uprava. Policijsko povjerenstvo za provedbu internog oglasa za ove načelnike će, nakon razgovora s kandidatima, sastaviti rang-listu koju će dostaviti glavnom ravnatelju policije. On će najbolje kandidate predložiti ministru. Kada se odluči tko je najbolji kandidat za načelnika policijske uprave, zatražit će se i mišljenje županijske skupštine. Izabrani kandidati imenuju se na razdoblje od pet godina.

LO