Tko smo? Što smo? Odakle smo? na Cvjetnom trgu

2

Jučer s početkom u 10 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu, studenski zbor Gacke ponosno je predstavljao Ličko-senjsku županiju na projektu ” Tko smo? Što smo? Odakle smo? “, kojeg je pokrenula Udruga novljanskih studenata uz potporu studentskih udruga i zavičajnih klubova.

Na realizaciji projekta je sudjelovao veći broj članova Studentskog Zbora Gacke, a na štandu su nas predstavljali: Franjo Kolak, Davor Pleša, Eva Maras, Matea Maras, Magdalena Bukovac, Petar Rogić, Ante Fumić.

Oglas

Studenski zbor Gacke predstavljao je cijelu Ličko-senjsku županiju, točnije; Grad Otočac, Grad Gospić, Grad Senj, Općinu Brinje, Općinu Perušić i NP Plitvička jezera, većinom u suradnji s turističkim zajednicama gradova i općina.

Na štandu se mogla probati medena rakija iz Ličkog Lešća, iz OPG Kolak, te prava lička šljivovica. Gosti koji su posjetili štand bili su izuzetno zainteresirani za rijeku Gacku, pa su i materijali “planuli” vrlo brzo. Neki su se interesirali i za novi DVD o Gackoj koji je tek nedavno izašao pa smo im i to predstavili. Također, nekima su studenti objašnjavali postupak pravljenja meda, kao i to da se u Gackoj dolini pravi med od crnogorice koji je poseban jer u Hrvatskoj takva proizvodnja postoji još samo u Varaždinu.

Mnoge je iznenadio posjet gradonačelnika Otočca, gosp. Barkovića koji je posjetio štand Gackih studenata te ostao ugodno iznenađen ovom aktivnošću Studentskog Zbora Gacke.

Uz nastup 6 KUD-ova dobra atmosfera je bila zagarantirana, nakon toga je nastupilo kolo.

Studenski zbor Gacke predstavio je Liku i županiju su lijepom svijetlu. Valja naglasit kako su studenti proveli projekt bez ijedne kune sponzora.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Zagreba gosp. Milan Bandić.

H.J.