Tri zloupotrebe opojnih droga, pet prometnih nesreća

0
Kriminalitet
Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela zlouporabe opojnih droga, koja su počinjena na području Novalje, a od počinitelja tih kaznenih djela privremeno je oduzeto 1 g opojne droge amfetamina tzv. „speed“ i 1,3 g marihuane, te se protiv njih podnose kaznene i prekršajne prijave.
Promet
Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede, a dvije su se dogodile na području Senja i jedna na području Otočca. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Novalje i Korenice.
Javni red i mir
Evidentirana su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, oba na području Otočca, a počinjena su svađom i vikom. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

Događaj na granici
Sinoć, oko 21.35 sati, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske prilikom granične kontrole, na MCGP Užljebić, na ulazu u RH, izvršili su kontrolu osobnog vozila marke „Fiat Punto“, zadarskih reg. oznaka, s kojim je upravljao 41-godišnjak iz Lišana Ostovičkih. Izvršenom kontrolom te vizualnim pregledom vozila i prtljažnog prostora uočena je veća količina smrznutog mesa, koje on prije kontrole nije prijavio djelatnicima Carine.
Zbog počinjenog kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora, protiv 41-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Gospiću.

MUP

Oglas