Troje poginulih u padu nizozemskog zrakoplova na Maloj Kapeli

0
HGSS

Troje putnika u nizozemskom zrakoplovu, prema izvješćima, izgubili su živote u stravičnom padu aviona Cirrus 20 koji se dogodio na Maloj Kapeli. Tragičnu informaciju potvrdili su u očevidu karlovačka policija i glavni zrakoplovni istražitelj.

Istraga pada nastavlja se u šumovitom dijelu Male Kapele, u blizini Grada Ogulina, kako je potvrdilo Državno odvjetništvo. Cilj je utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Zrakoplov je nakon pada pretrpio velika mehanička oštećenja i dodatno je uništen požarom koji je uslijedio, potvrdio je glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin.

Županijsko državno odvjetništvo rukovodi očevidom na terenu. Po završetku, slijedi prikupljanje podataka kako bi se dobila cjelovita slika o događaju.

“Bitno je prikupiti podatke o kontroli letenja, komunikaciji s pilotom, kao i radarske i druge relevantne podatke. Na taj način ćemo moći odgovoriti na pitanje što se točno dogodilo i zašto,” izjavio je Petrin.

Petrin je odbacio nagađanja o lošim meteorološkim uvjetima kao uzroku pada, naglasivši da se njihova istraga temelji isključivo na činjenicama.

Po planu leta, na zrakoplovu su trebala biti troje putnika iz Nizozemske. Daljnja istraga i obdukcija trebala bi otkriti identitet žrtava, točno vrijeme pada i uzrok smrti.