Troje stranih državljana steklo hrvatsko državljanstvo

U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske danas je održana svečana ceremonija polaganja prisege za troje stranih državljana koji su dobili hrvatsko državljanstvo. Novi državljani dolaze iz Republike Srbije, Republike Kosovo i Rumunjske, a njihov pristup državljanstvu je rezultat odredbi Zakona o hrvatskom državljanstvu.

Svečana ceremonija započela je himnom Republike Hrvatske. Zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske, Stjepan Sabljić, pozdravio je sve prisutne i čestitao im na stjecanju hrvatskog državljanstva. Dodatno, Sabljić je uputio prigodne riječi o značaju primanja u državljanstvo, istaknuvši važnost razumijevanja prava i obaveza koje dolaze s ovom privilegijom.

Nastavak ispod oglasa

“Državljanstvo je poseban pravni odnos između suverene države i pojedinca,” izjavio je Sabljić. “Osobama koje su ga stekle daje osjećaj pripadnosti i identiteta. To je temelj za ostvarivanje građanskih, socijalnih i političkih prava, ali također nameće određene obveze i uvjetuje ponašanje onih koji su ga stekli.”

Ova ceremonija predstavlja važan korak u integraciji novih državljana u hrvatsku zajednicu, označavajući novi početak u njihovim životima. Iz Policijske uprave ličko-senjske izrazili su nadu da će ovaj trenutak poslužiti kao podsticaj za sve one koji traže slične mogućnosti u Hrvatskoj.

L.O.