Trojica Kosovara ilegalno prelazili granicu

Na području rada Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira, ilegalni prelazak državne granice i tri carinska prekršaja.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice i Senja. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 42 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Senju, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.41 g/kg).

Nastavak ispod oglasa

U petak, 27. siječnja u Vagancu, Općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su zatekli trojicu državljana Kosova (49-godišnjak, 25-godišnjak i 17-godišnjak), za koje je utvrđeno da su ilegalno prešli granicu.

Oni su uhićeni i uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom prekršajnom sudu.

L.O.