TZ Grada Gospića predstavljala Liku na “Cro Tour 2011.”

1

ZAGREB – Međunarodni sajam turizma «Cro-Tour 2011.»  okupio je izlagače iz 11 država svijeta koje su predstavljala 133 izlagača. Među hrvatskim izlagačima predstavljene su gotovo sve važnije turističke destinacije dok je Liku predstavljala TZ Grada Gospića. Većina štandova nudila je stereotipe popu podjele brošura  i ostalog promo-materijala, dok s Gospićani i ovoga puta plijenili pozornost tour-operatora i agencija kombinacijom etno-vrijednosti, zanimljivih destinacija i izvornih delicija.

Nakon što je otvorila «Crotour 2011.» premijerka Jadranka Kosor  je u društvu ministara Milinovića, Bajsa, Popijača i Čobankovića, kao i nekoliko državnih tajnika obišla i štand Grada Gospića gdje su je dočekali gradonačelnik Milan Kolić i župan Milan Jurković.  Govoreći o naporima kako bi se Gospić dodatno afirmirao i u turističkom smislu gradonačelnik Kolić je ocijenio kako je lanjsko povećanje broja posjetitelja Gospiću dokaz ispravnosti takvih ulaganja. Odgovarajući na pitanja novinara župan Milan Jurković ponovio je strateška opredjeljenja u gospodarskom razvoju Ličko-senjske županije, gdje turizam ima zasebno važno mjesto. Tradicionalnu gostoljubivost i otvorenost Ličana župan Jurković vidi kao osobine koje se ne mogu stjecati preko noći.

Oglas

Na štandu Grada Gospića našlo se nekoliko vrhunskih rakija, Velebitsko pivo i nezamjenjive delicije: sir škripavac, kulen, kobasice, slanina, štrudle, uštipci… Dovoljan razlog  za odlične komplimente turističkih djelatnika  Europe i ostatka svijeta koji su boravili na štandu Gospićana i  nakon kušanja hvalili ponuđeno.

M. S.