U akciji „Manje oružja, manje tragedija“ građani predali razna minsko-eksplozivna sredstva

0

U cilju podizanja svijesti građana o opasnostima nepravilnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima te poticanja dragovoljne predaje oružja, jučer je u Udbini održana preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica, Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka – Grupe Gospić i djelatnici Službe civilne zaštite Gospić postavili su info punkt na ulici Stjepana Radića, gdje su građani mogli dobiti informacije o dragovoljnoj predaji oružja i akciji koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

Tijekom akcije građani su predali automatsku pušku, 213 komada streljiva i plinski revolver. Dvojica građana s područja Otočca predali su dvije tromblonske mine, jednu kumulativnu minu M-60, ručnu bombu i 31 komad streljiva. U Zalužnici je pronađena kumulativna raketa od ručnog bacača raketa. Sva minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

Policija apelira na građane da oružje i minsko-eksplozivna sredstva ne donose osobno u prostorije policije, već da dragovoljnu predaju prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, nakon čega će stručni policijski službenici preuzeti oružje.

L.O.