U Gospiću neznatan broj oboljelih u osnovnim školama

0

Sezona gripe 2020. godine ovih dana doseže vrhunac. Mnoge škole u Hrvatskoj nastavu su svele na nekoliko učenika pa skoro prazne učionice pokazuju snagu ovogodišnje epidemije. Ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića Ivica Radošević ukratko nam je definirao današnje stanje i  izostanke u toj školi.

-S obzirom da je ovogodišnja sezona epidemije gripe u RH posebno brojna na mlađoj populaciji mi u našoj školi za sada nemamo puno problema. Od naših 40 odjeljenja  u matičnoj i područnim školama prosječni izostanak zbog gripe je po dvoje ili troje djece u razredu, odnosno manje nego li prethodnih godina. Jutros mi se javilo dvoje učitelja koji se žale na tipične simptome gripe i morat će ostati kod kuće. Ukupno gledano mi zbog gripe nemamo puno izostanaka niti djece niti učitelja, zaključio je ravnatelj Radošević.

Sudeći prema ovim informacijama osnovne škole s gospićkog područja sušta su suprotnost većini škola po Hrvatskoj gdje je situacija potpuno obrnuta, sa svega nekoliko učenika koji dolaze u svoje gotovo  puste učionice. Pučki rečeno „gripa je ove sezone u Gospiću tek malo okrznula osmoškolce i njihove učitelje“!

M.S.