U Gospiću preko noći palo gotovo pola metra novog snijega!

0

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj. Moguća je poledica.

– Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj uključujući državnu cestu DC1 na dionici Čeglje-Karlovac-Zagorje-Vaganac-Udbina-Gračac-Knin te staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice (DC3). U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme – objavio je Hrvatski autoklub u srijedu u 8 sati.

Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozače moli za strpljenje i razumijevanje.

– Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije – navode u HAK-u.

Najviše snijega na Zavižanu

Prema podacima DHMZ-a, u srijedu u 7 sati ujutro najviše snijega izmjereno je na Zavižanu (61 cm), zatim u Gospiću (48 cm), Plitvičkim jezerima (40 cm), Ogulinu (26 cm), Otočcu (23 cm)… U Zagrebu na mjernoj postaji Maksimir izmjereno je 9 cm, dok je na Griču bilo 6 cm snijega. U Slavonskom Brodu izmjereno je 16 cm, u Vinkovcima 17, Virovitici i Daruvaru 15 cm, javlja 24sata.

L.O.