U Korenici provedena akcija “Manje oružja, manje tragedija”

0

U subotu je na Trgu Sv. Jurja u Korenici provedena preventivna akcija “Manje oružja, manje tragedija”. Cilj akcije bio je podići svijest građana o opasnostima nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. Policijski službenici Postaje granične policije Korenica postavili su info punkt na kojem su građani mogli dobiti sve informacije o dragovoljnoj predaji oružja.

Akcija je dio dugogodišnjeg programa Ministarstva unutarnjih poslova, koji ima za cilj osvještavanje javnosti i poticanje građana na dragovoljnu predaju ilegalnog i nedozvoljenog oružja, kao i minsko-eksplozivnih sredstava. Tijekom akcije predano je ukupno 94 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Dvojica građana s područja Perušića i Senja predali su osam ručnih bombi.

U cilju zaštite građana apelira se na sve koji nedozvoljeno posjeduju oružje ili eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima, poput parkova ili kontejnera za odlaganje otpada. U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija”, moguće je bez sankcija predati takva sredstva policiji. Za to je dovoljno pozvati broj 192 ili se obratiti najbližoj policijskoj postaji, koja će poslati stručne i osposobljene policijske službenike za preuzimanje oružja.

L.O.