U Kuterevu ništa novo…

Prošla su skoro dva mjeseca od ubojstva Nikice Ostovića(35) iz Kutereva. Nesretnom je čovjeku netko pod panj podmetnuo ručnu bombu od koje je poginuo, ostavivši za sobom nezaposlenu suprugu i devetogodišnju kći. Slovio je kao vrijedan i pošten čovjek, dobričina kakva se rijetko sreće. Policija je odmah krenula s istragom, ali do danas nema pomaka u smislu osvjetljivanja ovog podmuklog zločina. Obitelj Ostović netko je mjesecima prije ove tragedije već zagorčavao život. Zagađen im je bunar, u kom za pečenje rakije ulivena im je nafta, krali su im janjce, na cesti bojom ispisivali poruke neprimjerena sadržaja…
Ali ako policija ne zna tko stoji iza ovoga, onda znaju novinari! Neki su se dnevni listovi odmah raspisali, donoseći dan za danom informacije po kojima se gotovo zna tko je ubojica, spominjao se i ljubavni trokut, nekakav seoski manijak… Motiv zločina još nije jasno definiran. Od nekadašnjeg raja na Zemlji, Kuterevo se preko noći prometnulo u zločinački mini areal gdje se živi u strahu. U Kuterevu smo se raspitali je li doista tako.
-Pa ni nam ugodno, moram priznati, govori nam postariji mještanin. Ali da živim u strahu, to su gluposti. Ubojica zna da skoro svi držimo pse, da je u selu dosta lovačkog oružja. Nikicu je ubil kukavički, k’o zadnja mizerija. A Nikica je stvarno bil duša od čovika.
Drugi će vam reći da se stanje smirilo, ali se ne zaboravlja počinjeni teški zločin. Zbog nepravedne stigme stečene u ovoj tragediji kći Antonija je ove jeseni u školu pošla u Lički Osik, gdje sada živi s majkom. Na upite o tijeku istrage iz PU ličko-senjske dobivamo odgovor kako se istraga nastavlja, postoje određeni tragovi i indicije, ali… U Kuterevu, po ovome pitanju, nema ničeg novog.

L.O.

Nastavak ispod oglasa