U Nacionalnom parku Plitvička jezera posebna predstava za najmlađe

0

Nacionalni park Plitvička jezera danas je bio domaćin posebne predstave u hotelu Jezero, namijenjene najmlađima povodom nadolazećih blagdana. Događaju su prisustvovali odgojitelji i djeca iz nekoliko lokalnih vrtića: Dječji vrtić „Slapić“ iz Korenice, Područni vrtić „Vidra“ iz Mukinja, Dječji vrtić iz Saborskog, te Područni vrtić „Pčelice“ iz Rakovice.

Ovogodišnja predstava, nazvana “Koje je godišnje doba najljepše?”, izvedena je od strane poznatog Studija Suncokret. Edukativni lutkarski mjuzikl prikazao je četiri predstavnika godišnjih doba – Snješka, Zeka, Dupina i Jesenje stablo – koji kroz pjesmu i igru pokušavaju dokazati zašto je upravo njihovo doba godine najljepše. Pritom su predstavljene pozitivne i negativne strane svakog godišnjeg doba, a odgovor na pitanje koji je dio godine najljepši otkriven je u završnoj pjesmi.

Poseban naglasak stavljen je na atraktivne pjesme i novu scensku postavu, koja je uključivala zanimljive lutke i rekvizite, čineći mjuzikl izuzetno privlačnim za djecu. Cilj predstave bio je na zabavan način educirati najmlađe o različitim godišnjim dobima.

Na kraju događaja, ravnatelj Nacionalnog parka, Tomislav Kovačević, zahvalio je svim odgojiteljima na suradnji i odvojenom vremenu te je, uz želje za sretan Božić i mirne blagdane, podijelio poklone djeci u suradnji s Djedom Božićnjakom i Bakom Mraz.

L.O.