U Novalji održan koncert klapa Novaljski Raspivani Božić

0

U prepunoj crkvi Sv. Katarine u Novalji sinoć se je održao tradicionalni božićni koncert klapa Novaljski Raspivani Božić.
Jedanaest muških i ženskih klapa iz Paga, Povljane, Kolana, Vlašića, Novalje te Zadra i Hreljina izvelo je repertoar božićnih ali i drugih klapskih pjesama.
U uvodnom govoru gradonačelnik Novalje Ivan Dabo zahvalio se je svim klapama koje su svojim dolaskom uveličale ovu manifestaciju te je ujedno i otvorio 14. Novaljski Raspivani Božić. Umjetnički ravnatelj manifestacije Ivan Žan također se je zahvalio svim prisutnim klapama na dolasku te publici koja je ispunila crkvu sv. Katarine. Zahvalio se je i Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom na podršci u realizaciji ove manifestacije.
Za višegodišnje vođenje klapa Navalia i Murtelice te afirmaciju klapskog pjevanja u Novalji dodijeljene su nagrade Zrinki Peranić i Tatjani Zorić.
Na ovogodišnjem koncertu nastupale su klape Kulina, Slavuji, Kolanjke, Jargola, Luminali, Peružini, Navalia, Murtelice, Sol sa prijateljima, Kadena te gošće klapa Hreljin.
Organizator Novaljskog Raspivanog Božića je Centar za kulturu Grada Novalje.

M.Š.