U novom tjednu nas očekuje promjenjivo i toplije vrijeme

0

Novi tjedan donosi promjenjivo, ali toplije vrijeme u odnosu na prošle dane. Danas i sutra  očekuje nas povremena kiša, uglavnom lokalno, dok će srijeda donijeti kišu u većini Hrvatske, ponegdje i obilniju. Drugi dio tjedna će biti stabilniji, ali hladniji, posebno na Jadranu gdje će prevladavati jaka bura s olujnim udarima.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, s povremenom maglom ujutro. Prijepodne će biti kraćih sunčanih perioda, a popodne lokalno malo kiše. Jugozapadni vjetar će mjestimice zapuhati, a jutarnja temperatura će biti oko 0 °C, dok će dnevna doseći 7 ili 8 °C. Središnja Hrvatska će imati umjerenu i povećanu naoblaku s jutarnjom maglom po nizinama. Danju će biti toplije nego u nedjelju, s temperaturama od 8 do 10 °C.

Na zapadu zemlje će prevladavati oblačno vrijeme. U gorskim predjelima i duž obale sjevernog Jadrana može se očekivati jutarnja magla. Kiša će padati uglavnom popodne u gorju i na Kvarneru. Dnevna temperatura na moru će biti između 10 i 13 °C.

Kiša će u srijedu lokalno biti obilna, dok će u četvrtak kiša postupno prestajati.

Na Jadranu će biti iznadprosječno toplo, umjereno i pretežno oblačno. Glavnina kiše očekuje se u srijedu i četvrtak. U četvrtak će zapuhati bura, donoseći hladniji zrak iz unutrašnjosti.

L.O.