U Otočcu održana tribina – “Novi mediji, nova nepismenost”

12

OTOČAC – Popularni hrvatski bloger i svećenik don Anđelko Kaćunko  ponovno se javnosti obratio kroz tribinu pod naslovom «Novi mediji, nova nepismenost».  Pred 50-ak slušatelja okupljenih u Pastoralnom domu župe Presvetog trojstva don Kaćunko se uz mnoge prednosti novih medija osvrnuo na nekoliko poražavajućih činjenica. Internet-portale smatra načinom pružanja brze informacije, gdje promiču slike i podaci koji su obično šturi i nedorečeni, a čitatelju ne daju vremena da bi razmišljao o njima.  Osamljivanja čovjeka, gubljenje temeljnih etičkih i moralnih vrijednosti nedostaci su koje don Kaćunko smatra pogibeljnima za obrazovanost i percepciju modernog čovjeka.

– Informacije se naprosto gutaju bez kriterija, a pri tome nam se servira puno toga lošega. Internet i moderni mediji mogu biti vodovod kroz koji teče pitka voda, ali i kanalizacija koja nas kontaminira, koja sve zagađuje. Prošazimo se i Facebooka da ne bismo postali «fejsbukvani»!!!

Oglas

Tribinu je u ime Grada Otočca pozdravio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Ostović koji se zahvalio predavaču što je ukazao nas  neke specifične situacije vezane uz moderne medije čija je kvaliteta i utjecaj na čovjeka u najmanju ruku dvojbena.

M. S.