U Otočcu uvode red u parkiranju automobila

0

Grad Otočac uvodi prometno redarstvo sa početkom od 1. 05. 2016. godine sa ograničenjem parkiranja vozila u glavnoj ulici Kralja Zvonimira. Ova informacija pobudila je velike polemike među stanovnicima Grada Otočca. „Lika ceste“ obavile su poslove obilježavanja parkirnih mjesta kako bi prometni redar mogao uvoditi red u parkiranju vozila.
Kako doznajemo od zamjenika gradonačelnika Otočca Nenada Jankovića, uvođenje „reda“ u ul. Kralja Zvonimira, odnosno užem središtu grada nije ništa novo, već se na ovaj način nastoji pridonijeti kvaliteti i prometnoj kulturi. Nije točno da će se naplaćivati parkiranja automobila. Prvih mjesec dana, počevši od 01. svibnja uvodimo prometno redarstvo, i parkiranje automobila neće se naplaćivati, već će biti ograničeno parkiranje na dva sata. Nakon prvih mjesec dana, oni koji se ne budu pridržavali odluke prometnog redarstva Grada Otočca dobit će opomene, kako bi se na jedan kulturan način građani naviknuli na obveze koje su inače u svim gradovima. Nakon tih mjesec dana, izdavat će se kazne za nepropisno parkiranje. Tko želi parkirati automobil cjeli dan, ili ode na put u drugi grad i zauzme parking mjesto, stvara probleme drugim stanovnicima koji imaju potrebe obavljanja poslova u ustanovama, trgovinama ili drugim objektima u središtu grada, tako da će se prema njima odnositi sankcije propisane odlukom o prometnom redarstvu.
Zamjenik gradonačelnika Nenad Janković kaže da će postojati i druga označena parkirna mjesta koja će služiti za takve slučajeve kad netko mora automobil ostaviti duže vrijeme.
Dražen Prša