U Otočcu zapalili svijeće za Vukovar

Uoči sutrašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, danas su kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Otočcu, gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, njegov zamjenik Nenad Janković, predsjednik GV Grada Otočca Slaven Prpić, potpredsjednica GV Jelena Janjatović, djelatnici gradskih službi, predstavnici braniteljskih udruga, DVD Otočac, PP Otočac te stanovnici Otočca zapalili lampinjone odajući tim činom počast za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.
Nakon 25 godina prigoda je da se sjetimo, kao i svake godine Vukovara i svih događanja iskazujući pijetet prema Vukovaru i svim stradalnicima Domovinskog rata, prema našim braniteljima. U želji da odamo počast poginulima braniteljima i svima koji su položili živote za obranu Vukovara sutra odlazimo u Vukovar kako bi odali dužan pijetet, poklonili se žrtvama i odali dužno štovanje, kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.
Predsjednik UHDDR Božo Bižanović dodao je da iz UHHDR Otočca odlaze u dvije skupine u Vukovar i Škabrnju. Vjerujem da su Vukovar a i Škabrnja zaslužili da im odamo počast jer to je najmanje što možemo učiniti za njihova djela koja su učinili položivši živote za obranu Vukovara, Škabrnje i naše Domovine.