U Perušiću humanost opet uspješno položila ispit

Park u središtu Perušića danas je odjekivao od glasova mještana svih uzrasta. Dakako da su najglasniji bili učenici Osnovnih škola „Perušić“ i „Anž Frankopan“ iz Kosinja koji su uz pomoć starijih u svojim Učeničkim zadrugama  tjednima stvarali mnoštvo ukrasnog nakita i predmeta koji nam Božić čine još ljepšim. Unatoč hladoni prvog dana zime božićni duh darivanja među Perušićanima nije izostao pa  su okupirali park u centru mjesta i u kratkom vremenu razgrabili božićne ukrase čijom se kupnjom doniralo u dobrotvorne svrhe. Dio sakupljenih sredstava ići će za izgradnju igrališta Osnovne škole „Anž Frankopan“ u Kosinju.

Zadrugari ove škole, kao ii vrijedne ruke učiteljica Osnove škole Perušić i njihovih učenika izradili su mnoge božićne ukrase napravljene od prirodnih materijala. Ukrase su izrađivali i na radionicama u perušićkoj Narodnoj knjižnici. Bilo je tu kuglica i drugih raznih ukrasa za bor, adventskih vijenaca, podložaka za čaše, snježnih kugli, jaslica, anđela, sobova s crvenim nosićima… Osim PP Grabovača, obiju škola i knjižnice svoj dopprinos dala je i Turistička zajednica Općine Parušić, uz uvijek prisutnu naklonost same Općine Perušić.

Humanitarni božićni sajam ispunio je sva očekivanja. Došli su ga podržati i pozraviti  zamjenici župana ličko-senjskog Renata Hodak i Vice Nekić. Bile su tu mnoge bake, didovi, tate i mame… Besplatno se dijelio vrući šipkov čaj i kobasice kojima su se najviše razveselili oni najmlađi, dok su odrasli više preferirali  kuhano vino.

M.S.