U Perušiću otvorena Mala knjižnica

0

U sklopu obilježavanja blagdana Svetog križa, Dana Općine Perušić, u gradskom parku Perušić održana je danas zanimljiva svečanost. U nazočnosti članova Općinskog vijeća i građana Perušića otvorena je Mala knjižnica. O detaljima ove knjižnice namijenjene svima koji vole knjigu govorila je ravnateljica Općinske knjižnice Perušić Josipa Milković.

-Na ovaj način knjige će biti dostupne čitateljima u svako doba dana i noći, 24 sata dnevno. U suradnji s Pećinskim parkom Grabovača napravljena je ova stojeća vitriina koja podsjeća na kuću. Ova Mala knjižnica svrstava se među prvih 20-ak sagrađenih u Hrvatskoj. Posudba knjiga potpuno je besplatna i vjerujem da ćemo na ovaj način dodatno povećati kulturu čitanja knjiga u Perušiću. Za sada smo u ovoj maloj knjižnici  pripremili fundus od 250 naslova, istaknula je ravnateljica knjižnice Josipa Milković.

Na upit hoće li na ovaj način vitrina s knjigama biti meta vandala dobili smo odgovor kako je Mala knjižnica postavljena točno ispod kamere u gradskom parku.

M.S./H. J.