U prometnim nesrećama tri osobe teško ozlijeđene

0

Jučer, 17. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovali motociklist i mopedist, u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.
Prva prometna nesreća dogodila se u 18,40 sati na državnoj cesti broj 52, na predjelu Brakusova Draga, Općina Vrhovine, gdje je 37-godišnji talijanski državljanin upravljajući motociklom marke „Yamaha“ talijanskih nacionalnih oznaka, iz smjera Korenice u smjeru Otočca, ulaskom u lijevi oštri zavoj, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i sletio u desno van kolnika. U prometnoj nesreći on je zadobio teške tjelesne ozljede koje su mu okvalificirane u Općoj bolnici Gospić, gdje je zadržan na liječenju. Naknadno će mu biti uručen prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće upravljajući neprilagođenom brzinom.
Druga prometna nesreća dogodila se u 19,15 sati u ulici Braće Radića u Novalji, gdje je 30-godišnji austrijski državljanin upravljajući sa osobnim vozilom austrijskih nacionalnih oznaka, iz smjera sjevera u smjeru juga, nepropisno vršio radnju pretjecanja, uslijed čega je omeo sigurno prometovanje mopeda marke “Bautian” karlovačkih registarskih oznaka, koji se pravilno kretao iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do pada mopeda i udara u prednji dio osobnog vozila austrijskih nacionalnih oznaka. Sa mopedom je upravljao 55-godišnji slovenski državljanin, uz kojeg se kao putnica nalazila njegova supruga. U prometnoj nesreći supružnici su zadobili teške tjelesne ozljede koje su im okvalificirane u Općoj bolnici Zadar, gdje su zadržani na liječenju.
Zbog izazivanja prometne nesreće, protiv austrijskog državljanina podnosi se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Zadru.

MUP

Oglas