U prometnoj nesreći teško ozlijeđen motociklist

0

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama, a preostalih sedam samo s materijalnom štetom. Najteža nesreća dogodila se u petak, 19. travnja 2024. godine na državnoj cesti broj 8, u mjestu Senjska Draga.

U nesreći je sudjelovao 49-godišnji mađarski državljanin koji je upravljao motociklom s mađarskim nacionalnim oznakama. Vozeći se iz smjera Žute Lokve prema Senju, motociklist je pokušao obaviti pretjecanje na mjestu s punom uzdužnom bijelom linijom i nedovoljnom preglednošću. Nakon što je pretekao osobni automobil s karlovačkim registracijskim oznakama, nije se uspio pravovremeno vratiti u svoju prometnu traku te je prednjim dijelom motocikla udario u nadolazeći osobni automobil s đakovačkim registracijskim oznakama, kojim je upravljala 26-godišnja vozačica iz Kuševca.

Oglas

Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede, dok su vozačica automobila i troje putnika iz njezinog vozila prošli s lakšim ozljedama. Uz navedenu nesreću, tijekom vikenda došlo je do još sedam prometnih nesreća na područjima Gospića, Otočca, Korenice, Karlobaga i Novalje, koje su završile bez ozlijeđenih osoba, ali s materijalnom štetom.

L.O.