U Senju održano 14. Međunarodno savjetovanje tiskarstva, dizajna i grafičkih komunikacija Blaž Baromić 2010

0

14. Međunarodno savjetovanje tiskarstva, dizajna i grafičkih komunikacija Blaž Baromić 2010 održano je u Senju, a u njemu je sudjelovalo više od 120 sudionika iz Hrvatske i još osam europskih zemalja.

Oglas

Savjetovanje je donijelo pregled istraživanja i razvoja najnovijih dostignuća s područja grafičke tehnologije, dizajna i grafičkih komunikacija. Radovi autora su predstavljeni kroz pozvana predavanja i postersku sekciju.

U sklopu Savjetovanja održane su radionice, a osim Izložbe fotografija i Početaka tiskarstva u Hrvatskoj, također je otvorena i Izložba grafičkih proizvoda nominiranih za Nagradu Blaž Baromić.

Cilj Savjetovanja je razmjena mišljenja, znanja i iskustava u međunarodnim okvirima, sadržajno uključujući znanstvenu i stručnu problematiku vezanu uz ovo područje.

„Izuzetno mi je drago što se Savjetovanje Blaž Baromić nakon par godina vratilo u Senj. Osobito zadovoljstvo mi predstavlja vidjeti veliki broj mladih sudionika. Grad Senj će i u budućnosti podupirati Međunarodno savjetovanje tiskarstva, dizajna i grafičkih komunikacija Blaž Baromić, a zahvaljujem svima onima koji su doprinijeli tome da se ono održi po 14. put. Nadam se da će Senj biti tradicionalno okupljalište grafičara kako iz Hrvatske tako i iz drugih zemalja.“, rekao je u uvodnoj riječi senjski Gradonačelnik Darko Nekić, prof.

Organizatori 14. Savjetovanja su Sveučilište u Zagrebu – Grafički fakultet, Sveučilište u Ljubljani – Prirodoslovno tehnički fakultet, Ogranak Matice hrvatske Senj, Institut za celulozu i papir iz Ljubljane, a suorganizator je ove godine bilo Sveučilište u Brnu.

A.P.