U Senju podijeljene titule državnih prvaka

0
Slavljenici/hps
Slavljenici/hps

SENJ – Nevera iz Viškova pored Rijeke u konkurenciji dama, te zagrebački Janje Alfa Team kod muških osvojili su naslove prvaka na 19. ekipnom prvenstvu Hrvatske u pikadu koje je od 27. do 29. travnja održano u Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli u Senju. Na prvenstvu su nastupile čak 94 ekipe iz cijele Hrvatske, odnosno više od 600 pikadista koji su proteklog vikenda preplavili Senj.

Najdramatičnije finale bilo je ono u konkurenciji dama u kojemu je u težem položaju bila splitska ekipe Bila Boja jer se do finala probila kroz repasaž i za konačni trijumf su im trebale dvije pobjede, dok je Neveri bila dovoljna jedna. Ali nakon velike borbe i stalnih preokreta slavile su Splićanke s tijesnih 9:8 pa se morala igrati nova, odlučujuća utakmica. I ona je bila neizvjesna do samog kraja, da bi ovog puta igra odluke otišla na stranu djevojki iz Viškova koje su sa 9:8 uzele pobjednički trofej.

U konkurenciji drugoligaša slavio je Posejdon iz Kaštel Kambelovca, dok je u Trećoj ligi najbolja bila Catacomba Tropic iz Malog Lošinja.

LO/Ž.Đ.