U tijeku realizacija brojnih investicija na području općine Vrhovine

0

U Vrhovinama je danas upriličen radni sastanak na kojemu su uz domaćine, načelnika Općine Vrhovine Milorada Delića i v.d. direktora komunalnog poduzeća Vrhkom i Vreline d.o.o. Renata Gomerčića, nazočili župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, zamjenik župana Milan Uzelac te mještani Vrhovina i okolice.

Na sastanku se govorilo o projektima koji su u provedbi na području općine čija realizacija se ostvarila ili će se realizirati u nadolazećem razdoblju.

U tijeku je rekonstrukcija ambulante u Vrhovinama s prenamjenom dijela zgrade u stacionar, ukupne vrijednosti 198.403 eura, a sve u cilju kako bi se poboljšala zdravstvena skrb i zaštita na području Vrhovina. Također, u tijeku je i prijava na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za turističku infrastrukturu radi nadogradnje postojećeg zip-linea u Vrhovinama (dječji zip-line) dužine 180 m, ukupne vrijednosti 69.000 eura. Ličko-senjska županija sudjeluje i u financijskoj potpori za projekte na turistički nedovoljno razvijenom području, a trenutno je na području općine u pripremi i realizacija projekta „Selo Djeda i Bake Božićnjak“.

U obraćanju nazočnima župan Petry je istaknuo:

“Za Vrhovine imamo jako puno planova, a mogu reći da smo kao Županija s Općinom Vrhovine razvili dobru i korektnu suradnju, jednako kao i sa svim ostalim gradovima i općinama s područja Ličko-senjske županije.

Nažalost, kao što i sami znate, Ličko-senjska županija je u deficitu s brojem stanovnika, broji samo 43 tisuće stanovnika i prioritet je županiju demografski podignuti, otvoriti nova radna mjesta, a nova radna mjesta bez investicija i ulaganja nisu moguća i na tome smo maksimalno radili protekle dvije i pol godine koliko dugo sam župan, naravno uz pomoć i suradnju s Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.

Govorimo o mnogo projekata, više od 300 ih je pokrenuto na području cijele Ličko-senjske županije i zato volim reći da gdje god sam u Ličko-senjskoj županiji, u svakoj općini ili gradu, da se osjećam kao kod svoje kuće pa jednako tako i ovdje, u Vrhovinama iako sam Gospićanin.

S načelnikom Općine imamo odličan odnos i u stalnom smo kontaktu, a također mogu zahvaliti i zamjeniku župana Milanu Uzelcu na korektnom odnosu i uspješnoj suradnji, jer zajedničkim projektima radimo nešto dobro za ljude na ovim prostorima, kao i u svim drugim općinama i gradovima s područja županije. Ključ uspjeha je dobar odnos i suradnja, a to smo do sada imali i nadam se da ćemo imati i u budućnosti.“

L.O.