UDBINA Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović–Prvi za Hrvatsku 2019”

0

Završno natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019.” održat će se u petak 10. svibnja 2019.  u vojarni „Josip Jović“ i na području općine Udbina.

Program natjecanja počinje u 6:30 sati startom natjecatelja u vojarni „Josip Jović“ u Udbini, a dolazak prvoplasiranih natjecatelja očekuje se oko 11:15 sati u Udbini ispred Crkve hrvatskih mučenika.

Na natjecanju sudjeluje ukupno 146 natjecatelja (pripadnici Hrvatske vojske i pripadnici  MUP-a RH te pripadnici stranih oružanih snaga i NATO zapovjedništva), koji moraju savladati stazu duljine 40 kilometara koja prolazi područjem vojarne „Josip Jović“ i Krbavskim poljem, a završava na Mjesnom trgu u Udbini.

Krećući se stazom, natjecatelji na sebi nose obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 17 kilograma i pritom svladavaju dvanaest vojničkih zadaća (disciplina) raspoređenih na dvanaest radnih točaka. Najspremniji pripadnik je onaj koji prvi prođe zadanu stazu, ispuni sve zadaće na radnim točkama i u najkraćem vremenu stigne na cilj natjecanja.

L.O.