Ugašen veliki požar na Zrću

0

Požar koji je noćas iza 1 sat iza ponoćiplanuo u borovoj šumi i makiji na širem području Zrća stavljen je pod kontrolu u dopodnevnim satima. Vatra je krenula iz neprohodne i zapuštene šume i velikom brzinom se širila prema obali. Združene vatrogasne snage i tri kanadera uspjele su požar staviti pod kontrolu na udaljenosti od oko 300 metara od kluba „Calypso“. Kako nas je izvjestio vatrogasni zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Hrvoje Ostović požar se širio velikom brzinom, pri čemu je velike probleme pri gašenju izazivala gusta makija i neprohodan teren.

U gašenju su sudjelovale vatrogasne postrojbe Luna, Barbata, Novalje, Senja, Otočca, Brinja, Kolana, Privlake, Ražanca i Paga, sa ukupno 65 vatrogasaca i 22 vatrogasna vozila. Vatra se jednim dijelom približila trafostanici, ali je veća šteta spriječena samo zahvaljujući pravodobnom angažmanu gasitelja.

Vatra još tinja na nekoliko dijelova šumskog područja, ali je u potpunosti pod nadzorom dežurnih vatrogasnih ekipa. Dio publike koja je noćas feštala na Zrću samo se povukla kojih desetak metara prema moru. Nastavila je plesati pa im je noćašnji požar bio dodatni doprinos navali adrenalina.

M. S.