Ugrožavali promet vožnjom pod utjecajem alkohola

0

Prekjučer , 21. listopada prilikom redovne kontrole prometa u Gospiću, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su zatekli trojicu državljana RH kako s vozilima upravljaju pod utjecajem alkohola.

Oko 00,35 sati zatekli su  21-godišnjaka s područja Općine Perušić kako upravlja osobnim vozilom marke „Daewoo Lanos“. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola 1,69 g/kg.

Oko 00,50 sati zatekli su 36-godišnjaka s područja Grada Gospića, kako upravlja osobnim vozilom marke „Volkwagen Golf“.  Vozač je bio pod vidnim utjecajem alkohola, a ponuđeno alkotestiranje je odbio.

Oko 03,30 sati zatekli su 39-godišnjaka s područja Grada Bakra, kako upravlja sa osobnim vozilom marke „Opel Astra“. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1,54 g/kg.

S obzirom da su vozači iskazivali namjeru daljnjeg upravljanja vozilima, određena im je mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv njih se podnose Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu, a kako  je 39-godišnjak zatečen da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, protiv njega se podnosi i kaznena prijava zbog kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.