Uhićene tri osobe zbog ilegalnog prelaska granice i napada na policijskog službenika

0

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalistička istraživanja nad tri osobe. Sumnja se da su počinile kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj i drugim zemljama članicama Europske unije ili potpisnicama Šengenskog sporazuma.

U subotu, 16. rujna 2023., u jutarnjim satima na području Korenice, zaustavljeno je osobno vozilo s bosansko-hercegovačkim tablicama. Za volanom je bio 24-godišnji državljanin Afganistana, a s njim u automobilu još devet osoba bez dokumenata.

Oglas

Kriminalističkim istraživanjem otkriveno je da je vozač prevozio osobe iz koristoljublja te da su one ilegalno prešle granicu. Svi putnici izrazili su namjeru za međunarodnom zaštitom i prevezeni su u Prihvatilište za tražitelje azila.

Dodatno, 24-godišnji Afganistanac je osumnjičen i za napad na policijskog službenika tijekom postupanja. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Također u subotu, ali na području Rakovice, policijski službenici su zaustavili automobil s njemačkim tablicama. Vozio ga je 21-godišnji Afganistanac, dok mu je suvozač bio 24-godišnji Afganistanac. S njima u vozilu bilo je pet stranih državljana bez dokumenata.

Kao i u prvom slučaju, i ovi strani državljani izrazili su namjeru za međunarodnom zaštitom i prevezeni su u Prihvatilište za tražitelje azila. Vozač i suvozač osumnjičeni su za ilegalni prijevoz i protiv njih će biti podnesena kaznena prijava.

L.O.