Ukrali bi i Spasitelja s oltara

 

Iz kuta gledanja djelatnika Policijske uprave ličko-senjske protekli vikend i  nije bio pretjerano bogat događajima. Evidentirana su dva kaznena djela, tri lakše prometne nesreće i tri narušavanja javnog reda i mira.

Nastavak ispod oglasa

U razdoblju od 29. studenog do 6. prosinca 2015. godine u Bjelopolju, općina Udbina, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije zgrade koja se koristi za vjerske obrede, iz koje je otuđio manju količinu novca i alkoholnog pića. U razdoblju od 2 do 4. prosinca, nepoznati počinitelj u mjesnom groblju u Sincu sa 49 grobnica otuđio više predmeta od bakra i mesinga u vlasništvu 43 fizičke osobe. O ovome smo već javljali.To su počinili lopovi čije se osobine svrstavaju u kategoriju onih crnih kronika po kojima bi takvi ukrali i Spasitelja s oltara. Neslužbeno doznajemo kako policija vrši provjere i sužava krug oko lopova.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Mlađi Gospićanin (32) imao je najveću koncentraciju alkohola u krvi koja je iznosila 2,65 g/kg.

Dečki su s tukli i svađali u vrijeme  kada je Sveti Nikola dijelio darove dobrima. Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Karlobaga (1), te tučnjavom,  svađom i vikom na području Gospića gdje su se rabijatni dečki fajtali u dva slučaja. Budući su bili zločesti, Krampus će im podnijeti kaznene prijave.

P.U./ L. O.