Ukrao auto, pa se vratio po motor

0

Protekloga vikenda djelatnici Policijske uprave ličko-senjske imali su podosta posla. Što se krađa tiče, one su više sličile na kokošarenje.
Tijekom 15. i 16. siječnja 2016. godine u Doljanima, grad Otočac, nepoznati ljubitelji auta ukrali su iz dvorišta neregistrirani osobni automobil. Onda su se dosjetili da ukradeno vozilo nema motora, pa su provalili u dvorišnu zgradu iz koje su ukrali pripadajući dieselski motor. Vješti neki lopovi.

Noću 15./16. siječnja u Selinama, grad Senj, nepoznati lopov provalio je u vikend kuću u vlasništvu 47-godišnjaka iz Grobnika, iz koje je ukrao odjevne predmete. Valjda mu je zbog jake bilo hladno, pa ostale stvari iz vikendice nije dirao. Najlošije je prošao lopov koji je u razdoblju od 15. do 17. siječnja provalio u kuću 62-godišnje žene u Vranovači, općina Plitvička Jezera. Iz kuće nije odnio niti jedan predmet, niti kune ušteđevine.

Što se prometa tiče, ovoga se vikenda dogodila jedna prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom, i to na području Otočca. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 20 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 13 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je jučer u Otočcu kod 25-godišnjeg veseljaka koji je „napuhao“ 2,09 g/kg alkoholnih para.

P. U./L. O.